• +407 6862 7771
  • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Coșul este gol

IMAGINEA ŞCOLII ÎN MEDIUL ONLINE - 7 GREŞELI FRECVENTE!

LincolnHighSchoolGallery 01 2

 

În această epocă a informatizării şi digitalizării  orice instituţie ar trebui să aibă o prezenţă online, asigurată în special de un website. Un website asigură creşterea vizibilităţii instituţiilor la nivel naţional şi internaţional, facilitează interacţiunea între instituţiile de învăţământ, elevi şi profesori şi, totodată, stimulează elevii şi profesorii să utilizeze eficient Internetul, ca mijloc de informare şi formare.

Importanţa imaginii unei instituţii în mediul online este frecvent ignorată, dar acest lucru nu ar trebui să se întâmple, deoarece chiar prin intermediul website-ului  sunt reflectate standardele şi valorile acesteia. 

Iată care sunt cele mai importante 7 aspecte de care instituţile nu ţin cont online:

Adrese de e-mail personalizate: Întâlnim frecvent adrese oficiale de yahoo şi de google, ceea ce nu e rău, dar o şcoală cu o imagine bună are cel puţin 3 adrese importante:   This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.director@ numedomeniu.ro This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., ideal ar fi ca toţi profesorii să aibă o adresă de mail a instituției folosită în limite decente.

Lipsa unui Logo profesional: Simbolul școlii sau al liceului lipsește cu desăvârșire, are elemente aglomerate sau o grafică mediocră. Chiar dacă există deja o emblemă oficială a şcolii, un logo, în care sunt grupate simbolistic valorile și credințele comunității ar trebui să fie prezent atât online cât și offline.

Lipsa securităţii pentru pagina web: Multe pagini ale școlilor se încarcă în http simplu și nu sunt indexate de către motoarele de căutare, de aceea https-ul a devenit foarte important şi necesar pentru un website.                                                                    

Ignorarea Paginii Oficiale în favoarea Social Media: Marea majoritate a activităților se desfășoară în Social Media, pe Facebook sau pe alte rețele de socializare. Website-urile oficiale ale instituțiilor sunt des uitate în detrimentul paginii de Facebook, totuşi instituția ar trebui să aibă activitatea principală pe site-ul şcolii, dar și cu legături în Social Media.                                        

Lipsa Formularelor de pe site: De multe ori intri pe site-ul școlii și nu poți trimite un e-mail direct cu o cerere sau cu o întrebare, lipsa acestora arată procesul greoi prin care trebuie să treacă un vizitator pentru a depune o singură cerere. Formularele, completarea lor, trimiterea dar și statusul sesizării ar trebui să fie disponibile online pentru a simplifica procesul de comunicare.

Lipsa informațiilor vitale: Atât lipsa datelor cât și un meniu stufos îngreunează navigarea vizitatorilor. Informații vitale despre orar, rezultate la examen, anunţuri urgente dar şi informații despre proiecte sau activități trebuie să fie găsite cât mai repede şi cât mai uşor.

Site-ul nu e Responsive: Navigarea în zilele noastre se face 80% pe dispozitivele mobile, iar site-urile oficiale nu țin cont de acest lucru. Iată încă un element indispensabil de care o instituție trebuie să țină cont.

Acestea sunt doar câteva din cele mai importante aspecte de care echipa noastră de dezvoltatori ține cont în momentul realizării unui site oficial al școlii, depinde de tine să optezi pentru un website complex care poate transmite online, într-un mod profesionist, imaginea şi valorile şcolii tale.

Dacă ești interesat solicită acum o ofertă pentru website-uri all inclusive - școli și licee.