• +407 6862 7771
 • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Coșul este gol

SEO GARANTEAZĂ POZIŢIA PE GOOGLE?

 

Un website este necesar în orice afacere din zilele noastre deoarece majoritatea dintre noi atunci când suntem în căutarea unui produs sau serviciu preferăm să căutăm pe internet şi să alegem de aici oferta spre care să ne îndreptăm atenţia.

Mentenanţa şi administrarea site-urilor sunt printre cele mai importante caracteristici care asigură succesul unei afaceri într-un mediu competitiv cum e cel online.

Pentru ca website-ul tău să fie găsit, asigurăm optimizarea lui pentru motoarele de căutare! Cu alte cuvinte asigurăm SEO!

Ce presupune acest lucru? Mai exact, optimizarea SEO este un proces prin care încerci să îmbunătățești poziția site-ului tău în rezultatele motoarelor de căutare pentru anumite cuvinte sau expresii cheie, interesante şi relevante din punctul de vedere al afacerii tale.

Este important de reţinut că un SEO realizat corect ajută la poziţionarea pe Google dar nu este suficient; fără un conţinut de calitate, fără publicitate şi fără un marketing bun SEO nu garantează o poziţie de top în căutări.

 

La nivel de bază, optimizarea SEO se împarte în: optimizarea SEO On-Page și Off-Page.

 

1. Optimizarea SEO On-Page înseamnă să ajuți motoarele de căutare să înțeleagă despre ce este site-ul tău.

Ele fac acest lucru citind codul, limbajul de programare din spatele acestuia. De aceea, o parte esențială în SEO este optimizarea On-Page, adică optimizarea unor elemente din site.

Exemple de elemente de optimizare SEO On-Page:

 • titlul paginii să conțină cuvântul cheie;
 • să creezi link-uri interne pentru a lega paginile între ele;
 • numele imaginilor și atributul ALT (descrierea imaginii) să conțină cuvântul cheie pentru care vrei să apară pagina ta pe Google;
 • subtitlurile (heading-urile) să conțină cuvinte cheie etc.
 • site-ul să aibă o viteză de încărcare foarte bună.

2. Optimizarea Off-Page SEO înseamnă să arăți motoarelor de căutare că site-ul tău este de încredere.

Motoarele de căutare analizează „păreri” externe. Mai exact, motoarele de căutare analizează câte site-uri fac trimitere, prin link către site-ul tău.
În termeni SEO, link-urile către site-ul tău sunt ca niște voturi de încredere sau popularitate acordate de alte site-uri. Astfel, pentru a-ți optimiza site-ul off-page, trebuie să aduni cât mai multe link-uri de calitate către el.

Pentru a ordona rezultatele și a se asigura că arată răspunsul căutat, Google analizează atât elementele SEO On-Page cât și Off-Page pentru a-și da seama dacă o pagină răspunde cel mai bine la o căutarea sau nu.
Toate aceste sunt de fapt variabile (factori de ranking) din algoritmii după care Google extrage din baza de date anumite website-uri pentru o anumită căutare și se actualizează constant pentru a preveni spam-ul.

Este suficient doar SEO pentru o Poziţie de Top pe Google?

Ce este de reținut este faptul că pe lângă toate aceste elemente motoarele de căutare au ca scopul pricipal livrarea de conținut RELEVANT pentru utilizator. Adică nu este suficient un SEO realizat corect din punct de vedere tehnic, este nevoie şi de marketing şi publicitate, de un conţinut relevant, care să completeze partea de SEO. În plus, un alt factor esenţial este şi atractivitatea pe piaţă a ceea ce oferiţi, adică trebuie să fie şi cerere şi interes pentru produsele şi serviciile prezentate.

Mai jos puctăm câteva criterii de care ar fi bine să ţi cont pentru crearea unui conţinut relevant pe website.

Încearca sa creezi, în primul rând conţinut original, relevant şi captivant. Dacă creezi conţinut doar pentru SEO se va pierde calitatea acestuia. Utilizatorii caută informaţii care să-i ajute, iar dacă nu va găsi ceea ce are nevoie, va părăsi imediat pagina accesată, respectiv vei pierde acel potenţial client.

Cheia succesului pentru un website este de a oferi vizitatorilor o experienţă online valoroasă, prin conţinut original şi de calitate. În cazul în care vor descoperi conţinut unic, util, valoros, ei pot reveni oricând pe website, sau pot pune link-uri pe propriile site-uri catre conţinutul tău, ceea ce conduce de-a lungul timpului la un numar mai mare de vizitatori.

Un website valoros presupune conţinut:

 • Util şi informativ;
 • Mai valoros şi mai util decât pe alte site-uri;
 • Credibil;
 • De înaltă calitate;
 • Practic;

Trebuie să fii atent la aspectele care ar putea crea neîncredere asupra site-ului:

 • Erori, cum ar fi link-uri nefuncţionale sau informaţii greşite;
 • Greşeli gramaticale sau de ortografie;
 • Un număr foarte mare de anunţuri;
 • Spam-uri în secţiunea de comentarii.

Toate aceste elemente combinate îţi pot asigura succesul în poziţionarea pe motoarele de căutare; doar un SEO realizat corect nu este suficient pentru a-ţi asigura poziţia, aşa cum doar un conţinut bun, şi un marketing bun nu e suficient.

În concluzie, este important sa înţelegem faptul că motoarele de cautare, în mod special Google, devin de la o zi la alta tot mai inteligente. Asadar, strategia de creare conţinut trebuie să fie pe termen lung, să asigure o experienţă bună a utilizatorului în mediul online, care completată cu optimizarea pe motoarele de căutare să vă asigure o prezenţă de top în căutările online.